Skip to content

La verdura i la fruita

La verdura i la fruita són els ingredients estrella dels nostres menús. Estan sempre ben presents i varien depenent de la temporada

A la tardor i l’hivern hi ha més presència de tubercles, bulbs i verdures d’arrel com pastanagues, naps, fonolls i xirivies, que no ens espanten a l’hora de fer una salsa. El bròquil és sens dubte l’estrella de la cuina d’hivern als menjadors de les escoles, igual que les seves cosines, la coliflor i la col trinxada. Api-rave, porros, carbasses, api i moniatos. Les crudités de les amanides també són verdures d’hivern: raves, nap, nap daikon, coli-rave, bledes ….

A mitja primavera, i depenent del clima, començarem a servir carbassó, pebrots, albergínies, tomàquets i seguirem amb verdures de fulla com la bleda o verdures d’arrel com la pastanaga. I a finals de curs i començament de curs, arriba per fi la mongeta tendra que tant agrada.

Al ser ecològics no contenen pesticides ni fertilitzants químics.

Al ser de temporada l’aport de vitamines i minerals s’optimitza perquè es troben a la seva època de creixement natural.

Al ser de proximitat ens arriben sense passar per càmeres, intermediaris, transports innecessaris…

Agraïdes infinitament a els nostres pagesos i pageses de referència, que dia rere dia tiren endavant les collites i el territori.

Ou fresc sencer

Els ous

A les nostres cuines fem servir ou fresc sencer, sense pasteuritzar, ja que seguim un protocol de seguretat alimentària especial i així aconseguim un resultat més gustós i de gran qualitat.

Els ous ens els porta en Juli Bergé des de la seva granja Cal Bergé a Bellcaire d’Urgell (La Noguera) on tenen els camps, la granja i la sala de classificació i d’envasament dels ous.

Cal Bergé és una explotació familiar on les gallines viuen en llibertat, disposen de molt espai de pastura i, com que creixen lliures d’estrès, poden desenvolupar els seus hàbits socials.

Els iogurts

Els iogurts que servim a la XupXup són els iogurts més bons del món, i no ho diem només nosaltres . A la granja de La selvatana, l’Anna i l’Alfons tenen l’explotació de vaques més mimades del món, i apart de pasturar pels prats i munyir-se al seu ritme, a la mateixa granja elaboren el iogurt més cremós i suau gràcies a l’excel·lent qualitat de la llet i a l’ús dels ferments que fan servir … El resultat ens enamora i fa que siguem uns incondicionals de La Selvatana i la seva manera de fer.

Els iogurts

Oli d’oliva ecològic

Un dels altres productes preferits que tenim és l’oli d’oliva ecològic de “Dominis de Granyena”, un oli 100% arbequina, verge extra premsat en fred, produït per la cooperativa, Molí de la Societat, sota el nom de Dominis de Granyena, prové de Granyena de Les Garrigues, a Lleida.

L’arròs, la pasta i els llegums

Arròs, llegums i pasta

L’arròs, la pasta i els llegums provindran sempre que es pugui garantir de projectes vinculats al territori, com els del Delta de l’Ebre, L’Anoia, Moià i Tudela del Segre.

La carn vermella

La carn vermella que oferim és principalment vedella i ocasionalment porc.

Ens la serveixen des de Mafriseu, una empresa familiar amb escorxador propi a la Seu d’Urgell, un projecte molt vinculat al territori i compromès amb les petites explotacions ramaderes familiars d’aquesta part del Pirineu . Així podem gaudir d’un producte, d’excel·lent qualitat, sostenible i enfortim el sector de la ramaderia extensiva, que cuida el territori i manté les pastures vives.

La carn de vedella és de raça bruneta, l’autòctona del Pirineu, amb denominació d’origen protegida (IGP) ” Vedella dels Pirineus catalans”. Cap dels productes carnis que servim contenen sucres, ni traces ni additius. Els elaborats que podem oferir de manera puntual (panxeta curada, botifarra negra…) són ecològics i elaborats de manera artesana per la Victòria , l’ànima de Mafriseu i amb qui compartim vocació per les coses ben fetes…

La nostra carn vermella

El nostre peix

El nostre peix ens arriba a través de La Platjeta : un projecte que neix a la Barceloneta amb el desig de donar a conèixer el peix més desconegut de la nostra mar.

Són moltes les generacions de la família Caparrós que es dediquen a la pesca tradicional, un ofici que ara s’esforça per incorporar noves tecnologies i per cuidar l’impacte mediambiental. De la mà de la Cristina, podem gaudir de peix blau de costa (seitons, sardines, verat o bísol) i puntualment peix blanc (maire). També ens serveixen el peix de roca per la nostra famosa sopa de peix i els suquets de la fideuà de peix.

El pa

Forn Elias

Com que el pa ens agrada molt, i l’única exigència que tenim és que sigui pa de veritat, pastat i enfornat com toca, treballem amb forns de veritat. Forns de barri de tota la vida. El forn Elias del carrer Rogent i Cal forner al barri de Sants són els nostres actuals proveïdors de les barres del pa del dinar i de les bases de la nostra pizza.